44. akcija „Solidarnost na djelu 2016.“

slika-solidarnost-na-dijeluGradsko društvo Crvenog križa Zabok i ove će godine provoditi akciju „Solidarnost na djelu“ u tjednu od 10. do 15. listopada. Provođenje akcije „Solidarnost na djelu 2016.“  predviđeno je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2016. godini.
Gradsko društvo Crvenog križa Zabok akciju će održati

u četvrtak 13. listopada 2016. godine

od  8 – 18:00 sati .

44. akcija Solidarnost na djelu održat će se pod nazivom:
„Prepoznajmo one kojima je pomoć najpotrebnija“.

Molimo naše sugrađane da u četvrtak, 13. listopada 2016. godine otvore vrata svojih domova učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i volonterima koji će ih obilaziti. Ove godine prikupljaju se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima će se uručiti bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni su žigom Gradskog društva Crvenog križa Zabok.
Građane ujedno obavještavamo da će se prikupljati prehrambene namirnice i to u Gradskom društvu Crvenog križa Zabok, Ulica Matije Gupca 53/I u Zaboku. Prikupljati će se brašno, ulje, riža, šećer, sol, tjestenina, juhe u vrećicama, riblje i mesne konzerve i marmelade.
Odbor Gradskog društva Crvenog križa Zabok, kao i dosadašnjih godina, donio je odluku da se financijska sredstva prikupljena u akciji Solidarnost na djelu namijene za kupnju paketa za socijalno ugrožene obitelji sa područja Grada Zaboka i 4 općine, čije područje pokriva Gradsko društvo Crvenog križa Zabok.
Od sveukupno prikupljenih sredstava podmirit će se osnovni troškovi akcije,  20% prikupljenih sredstava uplatit će se na žiro-račune škola koje će sudjelovati u provođenju akcije, a 10% od prikupljenih sredstava uplatit će se  u Fond solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa. Gradsko društvo Crvenog križa Zabok ima odobrenje za stalno prikupljanje i pružanje humanitarne pomoći, a od 15. travnja 2016. godine Gradsko društvo Crvenog križa Zabok upisano je u Registar posrednika.

Zahvaljujemo građanima Bedekovčine, Krapinskih Toplica, Svetog Križa Začretja, Velikog Trgovišća i Zaboka, kao i medijima, aktivistima, učenicima osnovnih i srednjih škola i ostalim volonterima koji su proteklih godina sudjelovali i dali svoj doprinos u  provođenju akcije “Solidarnost na djelu”.