Bolnica Bezbolnica – radionica “Srce”

U Osnovnoj školi pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju 28. veljače 2013. godine smo organizirali radionicu izrade ukrasa od platna u obliku srca. Željeli smo izraditi poklone za predstojeći Međunarodni dan žena, 08. ožujka 2013. godine.
Vrijedne ruke volontera GDCK Zabok kod kuće su izrezale platno u obliku srca. Spajajući po 2 srca iste veličine i šivanjem trakica za objesiti srce, učinili smo veći dio predradnji koje su bile potrebne da se izrade lijepi unikatni pokloni .
Nismo do kraja spojili rubove ukrasnih poklona, već smo ostavili sa strane rupu široku 3 cm.
Volonteri su izrezali 140 srca, a spojivši po 2 ispalo nam je 70 komada. Od toga smo 10 komada srca završili, kako bi djeca imala predodžbu o tome kako bi pokloni trebali izgledati.
Nedovršena srca su bila u raznim kombinacijama boja, veličina i vrsta materijala. Djeca su sama izabirala srca koja su željela vlastitim rukama završiti. Zadatak djece je bio da kroz rupe na srcima uguraju komadiće vate, a nakon toga su gerontodomaćice iglom sašile taj otvor.
Djeca su pokazala veliki interes za radionicu, tim više što su shvatila da rade nešto što mogu pokloniti svojim najdražima, mami, baki, sestri, simpatiji…
Za one koji nisu bili toliko spretni da izrađuju srca, organizirali smo likovnu radionicu i poklonili smo im unaprijed izrađena srca.
Djeca su bila jako zadovoljna temom koja se je obrađivala na radionici, te smo se dogovorili da ćemo se uskoro opet vidjeti ( čim odradimo Zimsku školu GDCK Zabok i Gradsko natjecanje GDCK Zabok) u travnju 2013. godine.