“Bolnica Bezbolnica” u Tjednu solidarnosti

bolnica_bezbolnica_10Utorak u Tjednu solidarnosti Hrvatskog Crvenog križa (Tjedan solidarnosti obilježavamo od 8-15. prosinca), 9. prosinca, bio je dan kao stvoren za gostovanje lutkara i plesača iz OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok, u Osnovnoj školi pri Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, a sve u sklopu projekta Hrvatskog Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Zabok „Bolnica Bezbolnica“. 
Program za djecu pripremili su lutkari iz 4. c razreda sa svojim voditeljicama Ružom Novak i Ljiljanom Mokrovčak. Izveli su predstavu „Kraljevska pusa“ koja je izazvala smijeh i buru oduševljenja.
Tri plesa „Čemu služe roditelji“, „Hoki poki“ i „Patuljci Djeda Mraza“ izvele su učenice 2. c razreda, a uvježbala ih je njihova učiteljica Snježana Đurkan.
Program gostovanja osmislile su Ružica Kotarski, voditeljica za rad s mladima i Željka Vukić, ravnateljica.
Nakon što su iscrpljene sve “umjetničke točke”, druženje je nastavljeno veselim plesom i pjesmom, uz sokove i grickalice koje su pripremili domaćini.
Gradsko društvo Crvenog križa Zabok zahvaljuje učenicima, voditeljicama i svim volonterima koji su pomogli pri realizaciji ovog gostovanja, zajednički najavivši prosinac kao mjesec radosti, ljubavi, topline i brige za potrebite.