Crveni križ ugostio učenike iz OŠ Ksavera Š. Gjalskog

IMG_0410Gradsko društvo Crvenog križa Zabok danas je ugostilo učenike viših razreda i pedagoginju Ružicu iz zabočke OŠ K.Š.Gjalskog.
Cilj posjeta bio je upoznavanje sa radom Gradskog društva Crvenog križa Zabok. Učenici su saznali koje su to sve javne ovlasti i djelatnosti GDCK Zabok, pored prve pomoći i dobrovoljnog darivanja krvi za koje su znali.

Gosti su na poklon donijeli prekrasne crteže na temu „Svjetski dan prve pomoći“, nastale u 2.a odjelu učiteljice Diane i novčana sredstva prikupljena u akciji „Solidarnost na djelu 2014.“ godine.
Domaćin je za svakog učenika pripremio Kalendar mladih 2014. /2015. i pinkalu, te je gostima zahvalio na suradnji i odlično odrađenoj akciji „Solidarnost na djelu 2014.“.
Nakon jednosatnog druženja obostrano je izrečena želja za ponovnim susretom, ako ne prije, onda u prosincu, kada će u sklopu projekta HCK-GDCK Zabok „Bolnica Bezbolnica“, učenici iz zabočke škole po drugi puta, lutkarskom predstavom i plesnim točkama razveseliti djecu iz Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice.