Državno natjecanje mladih HCK, 12.05.2012., Rijeka

MI SMO VICEPRVACI
U Tjednu Hrvatskog Crvenog križa održalo se je 16. Državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u znanjim i vještinama iz područja djelovanja Crvenog križa. Natjecanje se je održalo u subotu, 12. svibnja 2012. godine u Rijeci.
Organizator natjecanja bio je Hrvatski Crveni križ u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i Agencijom za odgoj i obrazovanje.
U Rijeci se je okupilo više od 250 sudionika: mladi natjecatelji, mentori, suci, članovi Državnog povjerenstva, članovi ekipe za realistično prikazivanje ozljeda, vodiči ekipe i ostali organizatori natjecanja.
Na natjecanju su sudjelovale pobjedničke ekipe međužupanijskih natjecanja mladeži HCK. Od ukupno 801 ekipe, odnosno 4806 učenika, koliko ih je sudjelovalo na školskim natjecanjima, na državnom natjecanju u Rijeci sudjelovale je 20 ekipa iz društava Crvenog križa.
U kategoriji mladeži natjecale su se ekipe iz: Buja, Grubišnog Polja, Osijeka, Rijeke, Siska, Splita, Vinkovaca, Zaboka, Zadra i Zagreba.
U jakoj konkurenciji, ekipa mladeži Gradskog društva Crvenog križa Zabok iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša, kao predstavnik Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Međimurske županije na Državnom natjecanju mladih HCK u Rijeci, OSVOJILA je visoko DRUGO MJESTO, sa osvojenih 160,10 bodova.
Prvoplasirana je ekipa iz DCK Buje sa 161,40 bodova, a trećeplasirana je ekipa mladeži iz DCK Vinkovci sa 159,30 bodova.
Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je ponosno na svoje natjecatelje, mentora i osobe u logistici, koji su zajedničkim radom doveli do tako vrijednog rezultata.