GDCK Zabok i zaštita okoliša – sudjelovanje na manifestaciji “Zeleni dani”

Na novouređenom Zivtovom trgu u Zaboku su 28. travnja održani 2. po redu Zeleni dani, na kojima su sudjelovali članovi EKO-udruga Krapinsko-zagorske županije i svi kojima je zaštita okoliša „na duši“.
Organizator Zelenih dana bio je Savez ekoloških udruga KZŽ, a pokrovitelji manifestacije bili su Grad Zaboka i Vrtlarija Čuček.
Moto ovogodišnjih Zelenih dana bio je Buđenje: buđenje prirode, te buđenje svijesti o potrebi njezine zaštite.
Gradsko društvo Crvenog križa Zabok svojim je sudjelovanjem dalo doprinos ovoj manifestaciji.
Uređenjem štanda na kojem je bila izložena oprana rabljena odjeća i igračke, koju su posjetitelji besplatno mogli uzimati za svoje potrebe, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok prenijelo je poruku koja je važeća za cijelu Krapinsko-zagorsku županiju, a to je štednja energije i uvrštenje obnovljivih izvora u svakodnevni život.
Korištenjem odjeće koju je neko dijete preraslo, odjeće koja je nekome dosadila ili mu više nije potrebna, a preko Gradskog društva Crvenog križa Zabok dospjeva u ruke onima kojima je potrebna, također se štedi energija, sirovina, rad i vrijeme.

Na taj način je Gradsko društvo Crvenog križa Zabok dokazalo da doprinosi rješenju problema očuvanja sredine u kojoj živimo, da štedi resurse, te da brine za budućnost planeta.