GDCK ZAbok – završetak projekta HCK-FEAD 2017.

GDCK Zabok podijelio 939 paketa hrane i 320 paketa higijene  u sklopu projekta „Humanitarni paket za središnju Hrvatsku“

Ukupna vrijednost 1259 podijeljenih paketa hrane i higijene iznosi  92.806,85 kn.

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je kao 1 od 26 partnera Hrvatskog Crvenog križa iz sjeverozapadne Hrvatske, u suradnji sa partnerom na projektu – Centrom za socijalnu skrb Zabok i u suradnji sa Caritasom Zagrebačke nadbiskupije radi identifikacije korisnika Projekta, proteklih godinu dana provodio projekt HCK-FEAD.

Projekt je financirao Europski socijalni fond, a cilj mu je bio ublažiti najgore oblike siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama i to u obliku hrane i higijene.

GDCK Zabok je projektom obuhvatio 320 osoba sa područja Grada Zaboka i općina: Bedekovčina, Krapinske Toplice, Sveti Križ Začretje i Veliko Trgovišće.

Tijekom tog razdoblja Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je organiziralo 3 podjele paketa hrane i jednu podjelu paketa higijene.

Na popisu osoba koje su mogle dobiti besplatne pakete hrane i higijene nalazili su se korisnici zajamčene minimalne naknade, obitelji sa troje i više djece ispod 18 godina – čija ukupna mjesečna primanja nisu  prelazila 5.705,00 kn, samohrani roditelji, te osobe starije od 65 godina čija mjesečna primanja nisu prelazila prag od  1.500,00 kn za samačko domaćinstvo, tj. 2.000,00 kn za dvočlano kućanstvo. Korisnici projekta nisu smjeli imati sklopljen ugovor o dosmrtnom ili doživotnom uzdržavanju.

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je podijelilo 1259 paketa, od toga 939 paketa hrane i 320 paketa higijene.
Financijska vrijednost podijeljenih paketa hrane bila je 77.892,81 kn, a paketa higijene bila je 14.914,04 kn.

Ukupna vrijednost podijeljenih paketa hrane i higijene iznosila je 92.806,85 kn.
Korisnicima Projekta koji zbog zdravstvenih razloga svoje pakete hrane i higijene nisu mogli preuzeti na mjestima raspodjele u Zaboku i Bedekovčini, paketi su dostavljeni do kućnog praga.

Provodeći projekt „Humanitarni paket za središnju Hrvatsku“ GDCK Zabok još se je jednom potvrdio kao odgovoran i kvalitetan partner Jedinicama lokalne samouprave sa područja svojeg djelovanja.
Gradsko društvo Crvenog križa Zabok planira nastavak projekta HCK-FEAD.
Izrazito dobra suradnja sa Jedinicama lokalne samouprave, Centrom za socijalnu skrb Zabok i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje nastavit će se i u budućnosti, realizacijom partnerstva na različitim, nadolazećim projektima koji će biti namijenjeni osiguranju kvalitetnijih životnih uvjeta za one najugroženije između nas, najsiromašnije od siromašnih, kao i za bolesne, starije osobe.