Gradsko društvo Crvenog križa Zabok obilježilo Svjetski dan zdravlja – 7. travnja

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok obilježilo je Svjetski dan zdravlja organiziranjem  preventivne akcije očuvanja zdravlja, 5. travnja u Zaboku.

Patronažna sestra Doma zdravlja KZŽ – Ispostava Zabok, izmjerila je vrijednosti krvnog tlaka i šećera u krvi građanima koji su se odazvali akciji ( tridesetak osoba). Nakon 90 minuta preventivne akcije očuvanja zdravlja uslijedilo je pješačenje kojem se je odazvalo 14 osoba.

Iz centra Zaboka  do planinarske kuće PD „Zagorske steze“ Zabok, uz pratnju planinarskog vodiča PD ZSZ  Nikole Turka, pješačilo se je 60 minuta. U planinarskoj kući pješake koji brinu o svome zdravlju dočekalo je voće i topli čaj, te su razmijenjena iskustva o važnosti tjelesne aktivnosti za očuvanje fizičkog i psihičkog zdravlja.

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok zahvaljuje patronažnoj sestri Renati Brezak i  planinarskom vodiču Nikoli Turku na još jednoj uspješno odrađenoj preventivnoj akciji očuvanja zdravlja, a zabočkim planinarima na gostoprimstvu u planinarskoj kući na Piclju.