Gradsko društvo Crvenog križa Zabok osiguralo 29.964 školskih obroka za 158 učenika

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je u svibnju 2015. godine započelo sa  provođenjem  projekta „Osiguranje prehrane tijekom boravka u osnovnoj školi djeci iz socijalno ugroženih obitelji“. Projekt je financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih u okviru Poziva za prijavu projekata usmjerenih borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti, Prioritetno područje 1.

Kao nositelj Projekta, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok  je u provođenju projekta surađivalo sa 6 osnovnih škola – partnera na projektu i Centrom za socijalnu skrb Zabok – suradnikom na projektu.

     Projektom je obuhvaćeno 158 –ero djece  (od 1. do 8. razreda)  iz 6 osnovnih škola:

Osnovna škola Stjepana Radića, Osnovna škola Bedekovčina, Osnovna škola Ksavera Šandora Gjalskog, Osnovna škola Krapinske Toplice, Osnovna škola Veliko Trgovišće i Osnovna škola Sveti Križ Začretje.
     Projektom je od 01.05.2015. godine do 30.11.2015. godine bilo obuhvaćeno 126 korisnika iz 5 osnovnih škola. Počevši od 01. prosinca 2015. pa do 30. lipnja 2016. godine projektom su obuhvaćena još 32 korisnika, što je ukupno 158 korisnika iz 6 osnovnih škola.
Tijekom tog razdoblja  pripremljeno je 29.964  školskih obroka čija je ukupna vrijednost  158.762,00 kn.
     Gradsko društvo Crvenog križa Zabok ovim je projektom osiguralo redovit i zdrav obrok za svako dijete u osnovnoj školi za koje financiranje prehrane nije bilo moguće osigurati iz drugih izvora.
     Provođenjem projekta poboljšali smo kvalitetu života djece iz socijalno ugroženih obitelji,  doprinijeli smo smanjenju socijalne isključenosti djece iz socijalno osjetljivih skupina i potaknuli smo aktivno i zdravo odrastanje sve djece u osnovnoškolskom obrazovanju.
Time smo senzibilizirali lokalnu javnost i zajednicu za potrebe djece iz socijalno ugroženih obitelji i pridonijeli smo izjednačavanju njihovih mogućnosti za pristup obrazovnom ciklusu.
Gradsko društvo Crvenog križa Zabok planira, na temelju pozitivnih povratnih informacija o provođenju projekta, nastaviti sa provođenjem takvih vrsta projekata, a sve sa ciljem ublažavanja siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama.