Gradsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

Zimska_skola_mladih

 

 

 

U subotu, 12. ožujka, u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku održano je natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa. Cilj natjecanja bio je motivirati mlade ljude za humanitarno djelovanje u zajednici i okupiti ih radi razmjene iskustava i ideja o radu mladih Hrvatskog Crvenog križa.
Sudjelovale su tri ekipe podmlatka i dvije ekipe mladeži Gradskog društva Crvenog križa Zabok, koje su na 4 radilišta pokazale svoje teoretsko znanje o: Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu,  međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, prvoj pomoći; a na dva radilišta provjeravalo se je njihovo znanje i vještine iz pružanja prve pomoći.

Rezultati natjecanja – podmladak:

  1. OŠ Veliko Trgovišće ………………………………………………… 82,11 bodova
  2. OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok ……….…………………….. 75,88 bodova
  3. OŠ Sveti Križ Začretje ……………………………………………… 74,44 bodova

Rezultati – mladež:

  1. Srednja škola Bedekovčina ………….……………………………… 90,58 bodova
  2. Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Zabok ………………………. 71,61 bodova

Prvoplasiranu ekipu podmlatka iz OŠ Veliko Trgovišće predstavljale su: Patricija Jakopčević, Lukrecia Meglić, Rafaela Podlesek, Ivana Zaić, Natalija Boutana i Leonarda Halapir, uz mentoricu Tatjanu Pongrac, prof.

Prvoplasiranu ekipu mladeži iz Srednje škole Bedekovčina predstavljali su: Marina Kobeščak, Mateja Šaić, Mateja Žunar, Josipa Zgorelec, Nikolina Posarić i Benjamin Mikulec, uz mentoricu Barbaru Benković, prof.

Prvoplasirane ekipe predstavljati će Gradsko društvo Crvenog križa Zabok na Međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa koje će se održati 16. travnja 2016. godine.

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok čestita ekipama na sudjelovanju i pokazanoj zavidnoj razini znanja i vještina. Voditeljicama zahvaljujemo na suradnji, uloženom trudu i elanu prilikom priprema ekipa za natjecanje.