Međunarodni kamp mladih “Atlantis” po prvi puta u Hrvatskoj

Međunarodni kamp Atlantis, 21.07.2016., Orahovica 13814570_1346453598702702_533012855_n

 

 

 

Hrvatska je po prvi put zemlja domaćin međunarodnom kampu mladih koji nosi naziv „Atlantis“. U radu kampa sudjelovat će predstavnici više od 20 zemalja poput Turske, Grčke, Francuske, Španjolske, Libanona, Palestine, Izraela i Cipra. Više od 80 sudionika „Atlantisa“ u Hrvatskoj će boraviti od 21. do 28.07.2016.

Tema ovogodišnjeg „Atlantisa“ je „Vrijeme je za promjenu – djelovanje mladih u odgovoru na krizne situacije i izgradnja kulture mira“. Sudionici će tako u sklopu brojnih radionica i predavanja koja će održati domaći i inozemni stručnjaci, raspravljati o načinima nošenja s kriznim situacijama. Glavni naglasak bit će na izbjegličkoj i migrantskoj krizi s kojom su se suočile brojne zemlje, ali svaka s drugačijim iskustvima.

Međunarodni kamp mladih „Atlantis“ organizira Hrvatski Crveni križ i u njegovu radu, uz inozemne goste, sudjeluje i više od 30 mladih iz Hrvatske. Cilj kampa je okupiti i spojiti mlade ljude iz cijeloga svijeta koji promišljaju o izazovima suvremenog doba te koji su spremni ponuditi svoje znanje, ideje i kreativnost za izgradnju boljeg i tolerantnijeg društva.

Kamp će biti održan u edukacijskom centru u Orahovici, ali mladi iz više od 20 zemalja imat će prilike upoznati i povijesne i kulturne ljepote Hrvatske poput  Kopačkog  rita, Baranje i povijesnog dijela Osijeka.

Svoje predstavnike na Međunarodnom kampu mladih ima Gradsko društvo Crvenog križa Zabok ( Filip Bakran i Jelena Bedeniković) i Gradsko društvo Crvenog križa  Donja Stubica (Elizabet Horvat i Valentina Horvat).