Međužupanijsko natjecanje MHCK – Ludbreg, 18.04.2015.

Ludbreg_00218. travnja 2015. godine održano je VII. Međužupanijsko natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u Ludbregu. Na natjecanju je sudjelovalo 18 ekipa iz Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije; 11 ekipa podmlatka i 7 ekipa mladeži.
U kategoriji podmlatka prvo mjesto zauzela je ekipa OŠ Donji Kraljevec, drugo mjesto ekipa OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovički, dok je treće mjesto pripalo ekipi iz OŠ Augusta Cesarca, Krapina.
U kategoriji mladeži prvo mjesto zauzela je ekipa SŠ Ivanec, drugo mjesto zauzela je ekipa Gimnazije Josipa Slavenskog, Čakovec, a treće mjesto je osvojila ekipa SŠ Krapina.
Ekipa Gradskog društva Crvenog križa Zabok, koju je na ovom natjecanju predstavljala Srednja škola Bedekovčina, osvojila je četvrto mjesto.
Uspjeh ekipa podmlatka i mladeži Gradskog društva Crvenog križa Zabok je tim veći, što su na Međužupanijskom natjecanju sudjelovale drugoplasirane ekipe i podmlatka i mladeži sa Gradskog natjecanja koje je održano 14. ožujka 2015. godine.
Naime, prestavnice prvoplasiranih ekipa iz OŠ Veliko Trgovišće i Gimnazije A.G.M., Zabok, prošlog su vikenda sudjelovale na Međunarodnom natjecanju mažoretkinja u Sarajevu .
Gradsko društvo Crvenog križa Zabok upućuje čestitke svojim ekipama, volonterima i suradnicima, kao i mentorima Barbari Benković i Davoru Žažaru koji su djecu vodili i pripremali.
Na isti način, čestitamo sudionicima natjecanja iz cijele Hrvatske na pokazanom znanju o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, kao i na pokazanom znanju iz teoretskog i praktičnog dijela pružanja prve pomoći.
Državno natjecanje MHCK biti će održanu u Splitu, 9. svibnja 2015. godine.