Održano predavanje Kluba zdravlja GDCK Zabok

Na inicijativu Kluba zdravlja Gradskog društva Crvenog križa Zabok, te po prvi puta u suradnji sa Zavodom za socijalnu skrb u Krapinsko-zagorskoj županiji, u utorak (20.03.2012.) je u Zaboku održano predavanje „Pubertet i adolescencija“.
Zanimljivim predavanjem obogatila nas je bacc.med. sestra Vesna Glas, koja je prisutne upoznala sa pojmovima pubertet i adolescencija, te sa tjelesnim i psihičkim promjenama u tom razdoblju života.

Tko sam, kuda idem, o intelektualnim i emocionalnim promjenama, o promjeni odnosa prema svijetu, o bolestima ovisnosti
(alkohol, droga, ovisnost o mreži-internetu), o higijeni i kontracepciji, te o poremećajima prehrane – sve su to bile teme na koje su prisutni dobili odgovore.
Roditelji i udomitelji djece sa zanimanjem su slušali izlaganje Vesne Glas, shvatili su da je odrastanje obiteljsko zbivanje, te da je najuspješniji alat u odgoju adolescenata ljubav, strpljenje, razumijevanje, suosjećanje, razgovor i pohvala.

Nakon interaktivnog predavanja došlo se je do zaključka:
Svaki se roditelj treba potruditi da što bolje upozna svoje dijete, da pronađe vremena za njega, da umije prepoznati signale koji ukazuju da se s djetetom nešto događa, te da pruži djetetu razumijevanje i podršku.

Ovim predavanjem je započela serija ovogodišnjih edukativnih predavanja Kluba zdravlja Gradskog društva Crvenog križa Zabok.
        Iduća aktivnost Kluba zdravlja Gradskog društva Crvenog križa Zabok je organiziranje Trudničkog tečaja 09. svibnja 2012. godine, u Tjednu Crvenog križa.
Trudnički tečaj će održati patronažne sestre Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije, Ispostava Zabok (http://www.dzkzz.hr/index.php/patronaza).