Otvoren kutić Crvenog križa u Područnoj školi Dubrovčan

Uređenjem i svečanim otvorenjem Kutića Crvenog križa u Područnoj školi Dubrovčan, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok na pravi je način obilježilo Tjedan Crvenog križa ( od 08. – 15. svibnja).
Svečanom otvorenju Kutića Crvenog križa prisustvovali su brojni učenici, njihovi učitelji, uzvanici i djelatnici GDCK Zabok.
Učenici su recitirali, svirali, izveli su pokaznu vježbu pružanja prve pomoći a mažoretkinje su izvele dio svoje koreografije. Nakon toga je rezanjem crvene vrpce Kutić CK i formalno otvoren, popraćen veselim dječjim poklicima.    Kutić Crvenog križa je prostor koji će koristiti svim učenicima škole za boravak prije i poslije nastave, te u slobodno vrijeme. U tom će se prostoru podmladak Gradskog društva Crvenog križa Zabok nesmetano sastajati i učiti o temama vezanim uz Crveni križ, usvajati osnovne vještine iz pružanja prve pomoći, ili će se sa ostalim učenicima družiti kroz različite radionice.
Projekt Kutića Crvenog križa prepoznat je na nivou same škole kao izvrsna inicijativa, koja svojom idejom i programom rada doprinosi većoj kvaliteti same škole, jer pruža još nešto , a to je siguran kutak, u koji se dolazi po vlastitoj volji, motiviran jedino zanimljivošću radionica i programa koji se u tom prostoru događaju.
Otvorenjem Kutića Crvenog križa, nastavila se je tradicija Gradskog društva Crvenog križa Zabok da ulaže u mlade.
Nakon opremanja Kutića Crvenog križa u: OŠ K.Š.Gjalskoga u Zaboku, OŠ. Stjepana Radića u Brestovcu Orehovičkom, Osnovnoj školi Bedekovčina, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je po četvrti puta namještajem opremilo i osmislilo Kutić Crvenog križa, ovoga puta u Područnoj školi Dubrovčan.