Trudnički tečaj GDCK Zabok

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok organiziralo je još jednu edukaciju.
Po prvi puta je u prostorijama GDCK Zabok 09. svibnja 2012. godine zaživjela ideja koju je zajednički osmislilo Gradsko društvo Crvenog križa Zabok i patronažne sestre Doma zdravlja KZŽ, Ispostava Zabok (http://www.dzkzz.hr/index.php/patronaza) organiziran je Trudnički tečaj.
Predane i odgovorne, patronažne sestre Doma zdravlja i ovog su puta dokazale da su dorasle svakom izazovu.
Zahtjevna publika, desetak budućih majki i poneki suprug ili šogorica u pratnji, s pažnjom su slušali izlaganja Vesne Glas, Ksenije Horvat, Ane Jačmenica i Anite Šoštar. Britka izlaganja bila su popraćena prezentacijama.
U praktičnom dijelu tečaja, prisutni su naučili kako pravilno hraniti, njegovati, okupati i zamotati dijete. Prekrasne trudnice na kraju su veselo napustile prostorije GDCK Zabok, ohrabrene, unaprijed se veseleći skorom majčinstvu.
Organiziranjem Tečaja za trudnice Gradsko društvo Crvenog križa Zabok obilježilo je Tjedan Crvenog križa, koji se u Republici Hrvatskoj obilježava od 08. do 15. svibnja.
Aktivnosti koje još predstoje GDCK Zabok u Tjednu Crvenog križa su:

-Sudjelovanje na Državnom natjecanju mladeži HCK u Rijeci, od 11. – 13. svibnja 2012. godine (ekipa mladeži GDCK Zabok iz Gimnazije A.G. Matoša u Zaboku pobjednik je natjecanja na nivou 3 županije);
-Svečano otvorenje Kutka Crvenog križa u Područnoj školi Dubrovčan, kojega je namještajem opremilo Gradsko društvo Crvenog križa Zabok.