U OŠ Bedekovčina obilježen početak preventivne akcije “Program prometne kulture za najmlađe”

img_5228-smanjeno20. rujna 2016. je u OŠ Bedekovčina obilježen početak ovogodišnje preventivne akcije „Program prometne kulture za najmlađe“. Program edukacije wp_20160920_09_34_24_pro-smanjenoodržava se u organizaciji Jumicar Hrvatska s partnerima Krapinsko-zagorskom županijom, Odborom za sigurnost u prometu KZŽ, Društvom Crvenog križa KZŽ, Ministarstvom unutarnjih poslova i nekoliko zagorskih dobrovoljnih vatrogasnih društava, kroz 6 dana.
Jumicar tim, sa partnerima Gradskim društvom Crvenog križa Zabok i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Bedekovčina, djeci osnovnih škola iz Bedekovčine, Mača, Zlatara i Brestovca Orehovičkog pokazali su kako postupiti u slučaju krizne situacije.

Tri tima Gradskog društva Crvenog križa Zabok na tri su pozicije, sa tri voditelja i 11 manekena, educirali učenike drugih razreda kako pružiti prvu pomoć kod lakših ozljeda.

Program Jumicar nastao je u Finskoj, a već se godinama uspješno provodi u većini europskih zemalja. U Hrvatskoj je prisutan već četvrtu školsku godinu. Ovaj preventivni odgoj djece u cestovnom prometu priprema djecu za izazove u prometnim situacijama i čini kvalitetan temelj za usvajanje znanja koja doslovce spašavaju živote.

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok će kao partner Jumicaru pružanje prve pomoći učenicima drugih razreda iz Svetog Križa Začretja, Krapinskih Toplica i Radoboja prezentirati u četvrtak, 22. rujna 2016. godine u Osnovnoj školi Sveti Križ Začretje.