U Zagrebu potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane – GDCK Zabok“

Dana 22. prosinca 2022. godine ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Zabok potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt  „Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane – GDCK Zabok“ , referentni broj Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava: NPOO.C1.5.r4-I1.01.0023,  ukupne vrijednosti 96.171,37 kn  (12.764,13 EUR).

Projektni prijedlog bio je prijavljen na Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za ulaganje C.1.5. R4.I1 – Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane, objavljenog u okviru provedbe Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2027.

Tijekom razdoblja provedbe Projekta, od 1. siječnja 2023. godine do 30. rujna 2023. godine, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok će provoditi aktivnosti ulaganja u nabavu infrastrukturne opreme: hladnjaka, ledenica, autoprikolice, transportnih kolica te prijenosnog računala i pisača, aktivnosti promidžbe i vidljivosti te upravljanja projektom, sve kako bi ostvario projektne rezultate i pokazatelje te cilj projekta: ojačati infrastrukturne kapacitete prijavitelja za potrebe prihvata, skladištenja i distribuciju donirane hrane na relaciji posrednik u lancu doniranja hrane – krajnji primatelj, kako bi se pridonijelo smanjenju otpada od hrane i povećanju prehrambene sigurnosti siromašnijih skupina stanovništva.

Projekt će se provoditi na području Grada Zaboka (lokacija sjedišta i skladišta prijavitelja), no projektni će rezultati obuhvatiti  osim Grada Zaboka i 4 općine (Bedekovčina, Krapinske Toplice, Sveti Križ Začretje i Veliko Trgovišće).