Završetak projekta “Humanitarni paket za središnju Hrvatsku“ – FEAD

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je kao 1 od 26 partnera Hrvatskog Crvenog križa iz sjeverozapadne Hrvatske, u suradnji sa partnerima na projektu – CZSS Zabok i Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, tijekom 2017. godine provodio projekt „Humanitarni paket za središnju Hrvatsku“ Ministarstva za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku.
Projekt je financirao Europski socijalni fond za najpotrebitije – FEAD, a cilj mu je bio ublažiti najgore oblike siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći i to u obliku hrane i higijene, a ciljne skupine bile su samci i obitelji koje žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva. GDCK Zabok je projektom obuhvatio 300-tinjak osoba sa područja Grada Zaboka i općina: Bedekovčina, Krapinske Toplice, Sveti Križ Začretje i Veliko Trgovišće.

Tijekom tog razdoblja Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je organiziralo 3 podjele paketa hrane i dvije podjele paketa higijene.
Podijeljena su 939 paketa hrane i  480 paketa higijene, ukupno 1419 paketa.

Ukupna vrijednost podijeljenih paketa hrane i higijene iznosi  99.360,60 kn.

Kao završnu  aktivnost projekta FEAD, u rujnu je za krajnje korisnike projekta FEAD održana  radionica “Upravljanje kućnim budžetom”.
Gradsko društvo Crvenog planira, kao jedan od partnera Hrvatskog Crvenog križa, nastaviti sa provođenjem projekta tijekom 2018. godine.
Zahvaljujemo svim volonterima koji su se angažirali tijekom provođenja projekta, bilo da su ga medijski popratili, ili su pomagali kod podjele paketa i dostavljanja paketa hrane i higijene do kućnog praga korisnika. Partnerima zahvaljujemo na suradnji.