Bolnica Bezbolnica

Hrvatski Crveni križ je početkom 2011. godine započeo s provedbom projekta nazvanog “Bolnica Bezbolnica” namijenjenog djeci koja se nalaze na bolničkom liječenju. Dio je međunarodnog projekta “Smiling Hospital”. Projekt se provodi zahvaljujući donacijama dobrotvornih članova Hrvatskog Crvenog križa koji jednom godišnje doniraju financijska sredstva. U projekt su uključeni volonteri i zaposlenici Crvenog križa koji u suradnji s umjetnicima i zabavljačima provode glazbene, likovne, dramske i druge kreativne radionice.

Od samog početka u projekt su uključena gradska društva Crvenog križa Čakovec, Knin, Varaždin i Vinkovci. U projekt su se naknadno uključila i gradska društva Crvenog križa Krk, Novi Vinodolski, Pula, Slavonski Brod, Split, Vukovar i Zabok.

U dvije zagrebačke dječje bolnice (Dječjoj bolnici Srebrnjak i Klinici za dječje bolesti Zagreb) projekt provode volonteri i zaposlenici Hrvatskog Crvenog križa.

Ovakav kreativan način pomaganja u liječenju pokazao se kao pravi pogodak jer su mali bolesnici i sami u mogućnosti sudjelovati u radionicama kroz pjesmu, ples te likovno izražavanje. Posebno veselje vlada kad im u goste dođe netko od poznatih pjevača, plesača ili sportaša.

Zahvaljujemo se svim izvođačima, volonterima i bolničkom osoblju koji svojom voljom i uloženim vremenom doprinose kvalitetnoj realizaciji projekta.