Zabok – održana dodjela priznanja HCK za darivatelje krvi

Dodjela priznanja 12.2015. b

 

 

 

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok organiziralo je 6. prosinca 2015. godine svečanost dodjele priznanja Hrvatskog Crvenog križa za darivatelje krvi, u restoranu KTC-a u Zaboku.
Svečanosti je prisustvovalo stotinjak darivatelja krvi i gostiju.

Zahvalnicu i značku  za 5, 10,20 i 25 puta darivanu krv primilo je 10 žena.

Zahvalnicu i značku za 10,20,30, i 40 puta darivanu krv primio je 41 muškarac.

Svečanost dodjele priznanja svojim dolaskom uveličali su darivatelji koji su u listopadu ove godine već primili jubilarna priznanja Hrvatskog Crvenog križa; zahvalnicu i mali srebrni znak;   zahvalnicu i veliki srebrni znak te zahvalnicu i zlatni znak (za 100 darivanja), kao i dosadašnji „stotkaši“ Gradskog društva Crvenog križa Zabok.

Svečanosti dodjele priznanja odazvali su se predstavnici Županije, Grada Zaboka, Doma zdravlja KZŽ, predstavnici bolnica i ustanova, mediji, kao i predstavnici škola i institucija, a Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa, gospodin Robert Markt, uputio je čestitke svim dobrovoljnim darivateljima krvi i ispriku što zbog već dogovorenih obaveza ne može prisustvovati svečanosti.

Posebna zahvala upućena je preminulim dobrovoljnim darivateljima krvi, bivšim ravnateljima i volonterima, koji su dali svoj doprinos razvitku davalaštva u Gradskom društvu Crvenog križa Zabok.

Pohvaljena je suradnja medija sa Gradskim društvom Crvenog križa Zabok, a upućena je zahvala brojnim volonterima koji sudjeluju pri organizaciji i provođenju akcija dobrovoljnog darivanja krvi i osiguranju prostora i uvjeta za njihovo provođenje.

Ove godine je Gradsko društvo Crvenog križa Zabok prikupilo 1942 doze krvi, te poziva darivatelje krvi da se odazovu akciji DDK u Zaboku, 17. prosinca 2015. godine, ne bi li zajedno dočekali 2000. dozu krvi, tog nezamjenjivog lijeka koji spašava ljudske živote.
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA ZABOK ZAHVALJUJE SVIM DARIVATELJIMA NA POKAZANOJ HUMANOSTI I LJUBAVI PREMA ČOVJEKU!