APEL GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA ZABOK URODIO PLODOM

Volonterski klub „Ksaver“ , brojni građani i anonimni donatori odazvali su se apelu  Gradskog društva Crvenog križa Zabok  za prikupljanje zimske odjeće i obuće.  Školski volonterski klub „Ksaver“  iz OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok, odazvao se je apelu Gradskog društva Crvenog križa Zabok, te je u prvom tjednu drugog polugodišta sa voditeljicom Ružicom Kotarski organizirao i proveo akciju prikupljanja tople odjeće i obuće za socijalno ugrožene stanovnike sa područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Zabok.
Nesebično su se darivale zimske jakne i tople veste malih i onih malo većih učenika, njihovih sestara, braće i roditelja, znajući da ima onih kojima je takva vrsta pomoći i te kako potrebna. U ovoj akciji posebno su se iskazali učenici Područne škole Martinišće i Područne škole Špičkovina koji su najvećim dijelom i prikupili odjeću i obuću po koju su došli djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Zabok, a ukupno je prikupljeno oko 550 kilograma odjeće i obuće.

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok zahvaljuje donatorima koji su svaki dan od objave apela vrijedno donosili svoje donacije odjeće i obuće u Ulicu Matije Gupca 53, Zabok ili su donacije odlagali u kontejnere  sa znakom Crvenog križa.
Gradsko društvo Crvenog križa Zabok još jednom poziva sve one kojima treba topla odjeća i obuća da se jave u Gradsko društvo Crvenog križa Zabok, Ulica M. Gupca 53. Zabok. Također se produljuje apel za prikupljanje zimskih cipela i čizama od broja 38-47,   jer je prikupljeno tek dvadesetak  pari obuće tih veličina.