KRIZNE SITUACIJE

Postoje različite vrste kriznih situacija, a prate nas tijekom života.
Npr. danas, 29. prosinca 2021. godine, obilježavamo godišnjicu razornih potresa Sisačko-moslavačke županije; treslo se je tlo, mnoge su obitelji ostale bez svojih domova.
Ali, pored kriza uzrokovanih prirodnim katastrofama, postoje i one koje su manje vidljive, tiše, nečujnije, ali ne manje bolne, krize koje pogađaju svoje vlasnike duboko u srce, velike, strašne, teške obiteljske krize…
Danas smo u Gradsko društvo Crvenog križa Zabok pozvali dvije obitelji koje su unatrag mjesec, odnosno četiri mjeseca, izgubile dragocjene članove; supruge su izgubile muževe, a djeca očeve.
Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je obazrivo osluškujući došlo do imena i adresa tih obitelji, a danas smo im donirali informatičku opremu i pakete hrane, kako bismo im barem malo pomogli. Te dvije obitelji zajedno imaju petero malodobne djece.
Zahvaljujemo Udruzi dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske, podružnica KZŽ, koja je Gradskom društvu Crvenog križa Zabok donirala računala s pratećom opremom, na donaciji. Tom su nas prilikom zamolili da računala poklonimo osobama u potrebi. To smo i učinili.
Hvala ravnatelju Z.K. na pomoći. Djeci i majkama poručujemo da budu hrabre, uz želju da im donirana informatička oprema dobro posluži u radu i nastavku školovanja.