Nastavljaju se aktivnosti projekta „SOS za građane“

U sklopu projekta “SOS za građane” kojeg sufinancira Krapinsko-zagorska županija održali smo dva Tečaja obnove znanja iz osnovnih postupaka održavanja života; u Bedekovčini 07.11.2023. i u Svetom Križu Začretju 14.11.2023. godine.

38 polaznika tečaja iz redova zaposlenika Dječjeg vrtića Bedekovčina, Osnovne škole Bedekovčina, Općinske knjižnice i čitaonice Bedekovčina, Općine Bedekovčina, Općine Sveti Križ Začretje, Dječjeg vrtića Sveti Križ Začretje, Općinske knjižnice i čitaonice Sveti Križ Začretje, uz volontere i zaposlenike Gradskog društva Crvenog križa Zabok, stekli su znanja i vještine, te će u svakodnevnom radu moći:

  • provjeriti stanje svijesti i disanje
  • postaviti unesrećenu osobu u stabilni bočni položaj
  • primijeniti postupak oživljavanja
  • pružiti pomoć kod gušenja osobe stranim tijelom
  • pružiti pomoć kod jakog vanjskog krvarenja.
  1. Tečaj obnove znanja iz osnovnih postupaka održavanja života biti će održan 28.11.2023. u Osnovnoj školi Krapinske Toplice, čime će Gradsko društvo Crvenog križa Zabok i partnerska udruga na projektu, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata KZŽ, zaokružiti aktivnosti šestomjesečnog projekta “SOS za građane”.


Vrijednost projekta iznosi 3.340,56 EUR. Projekt je u iznosu od 1.500,00 EUR sufinancirala Krapinsko-zagorska županija.

U sklopu projekta održano je 15 različitih radionica, ojačana su partnerstva s Jedinicama lokalne samouprave i odgojno-obrazovnim institucijama, nabavljena je oprema i roba, te su ojačani kapaciteti Gradskog društva Crvenog križa Zabok i partnerske udruge.