Potpisan Ugovor o sufinanciranju projekta „Odgoj za humanost od malih nogu Gradskog društva Crvenog križa Zabok“

Jučer, 07.06.2022. godine, u Bedekovčini je potpisan Ugovor o dodjeli financijskih sredstava  za financiranje programa/projekata udruga od interesa za opće dobro iz proračuna Općine Bedekovčina u 2022. godini, između Općine Bedekovčina i Hrvatskog Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Zabok, za projekt „Odgoj za humanost od malih nogu Gradskog društva Crvenog križa Zabok“.
Primijetivši   nedostatak projekata usmjerenih neformalnoj edukaciji djece  Gradsko društvo Crvenog križa  Zabok je osmislilo projekt koji je u skladu s područjem Natječaja – prioritetno područje 5. – rad s djecom i mladima, a cilj projekta  je: omogućiti djeci vrtićke i osnovnoškolske dobi  (1. – 4. razred OŠ)  stjecanje osnovnih znanja iz odgoja za humaniji, zdraviji i sigurniji život.
Ciljane skupine koje će biti obuhvaćene ovim projektom su djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi s područja Općine Bedekovčina, polaznici Dječjeg vrtića Bedekovčina, Osnovne škole Bedekovčina, Područne škole Poznanovec, Osnovne škole Stjepana Radića i Područne škole Orehovica.
Gradsko društvo Crvenog križa Zabok će uz sufinanciranje provedbe projekta od strane Općine Bedekovčina  održati  40  radionica. Teme radionica:

  1. Humane vrednote
  2. Zaštita zdravlja
  3. Priprema za izvanredne situacije
  4. Psihosocijalna podrška.

Razdoblje provedbe projekta je od 01.09.2022. – 31.12.2022. godine.

Pojedinoj radionici prisustvovati će od 10-20 sudionika, učenika od 1. – 4. razreda OŠ, djece iz vrtića i njihovih voditelja.  Planirano vrijeme trajanja radionice je 1 školski sat.
Provođenjem Projekta GDCK Zabok će ostvariti i poseban cilj natječaja, a to je povećanje učinkovitosti i sposobnosti udruga za provođenje projekata od interesa za opće dobro, te će unaprijediti sposobnost GDCK Zabok za provođenje aktivnosti koje doprinose poboljšanju kvalitete života stanovnika Općine Bedekovčina.