Tjedan borbe protiv tuberkuloze (14. do 21. rujna)


Tjedan borbe protiv tuberkuloze (14. do 21. rujna) u Osnovnoj školi Bedekovčina
Povodom obilježavanja Tjedna borbe protiv tuberkuloze učenici uključeni u rad Malih kreativaca, pod vodstvom učiteljice Jadranke Krušelj, su na kreativnoj radionici izrađivali straničnike na temu „ČUVAJMO NAŠA PLUĆA“.
Učenici su naučili da je tuberkuloza zarazna bolest koja je proširena po cijelom svijetu. Najčešće zahvaća pluća i od nje može oboljeti svatko. Razgovorom o tuberkulozi naučili su da je važno sprečavanje širenja bolesti, njezino rano otkrivanje, ali i pravilno liječenje. Vježbali su tehnike pravilnog disanja i pravilnog kašljanja i kihanja. Naučili su kako je higijena jako važna u sprečavanju širenja svake bolesti.
Crtežom i tekstom na straničnicima učenici su poslali poruku da je važno voljeti i čuvati svoja pluća, čisti zrak i igru na svježem zraku.
O tuberkulozi su učili i učenici 6.b i 7.b razreda na radionicama na Satu razrednika koje je održala pedagoginja Silvija Ilić. Učenici su na radionicama pisali poruke podrške osobama oboljelim od tuberkuloze, poruke obiteljima i bliskim osobama oboljelih od tuberkuloze te poruke svim ljudima u našem društvu o važnosti čuvanja zdravlja.
Pripremila: Silvija Ilić, pedagoginja