Uspješno završila svibanjska akcija Hrvatskog Crvenog križa i Kaufland Hrvatska „Vaš dar za pravu stvar“

U Tjednu Crvenog križa, od 08. do 15. svibnja 2023. godine,  Hrvatski Crveni križ i njegova društva i Kaufland Hrvatska  provodili su diljem Hrvatske  akciju  „Vaš dar za pravu stvar“.

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je akciju „Vaš dar za pravu stvar“  provelo u suradnji s Kaufland Zabok.

Akcija prikupljanja materijalnih dobara  provodila se je na prodajnom mjestu Kauflanda Zabok, a kroz 8 dana provođenja akcije prikupljale su se osnovne prehrambene namirnice: sol, brašno, ulje, šećer, riža, tjestenina, juha u vrećici, riblje i mesne konzerve.

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok i Kaufland Zabok akciju su  proveli  u suradnji  s tri zabočke srednje škole koje su osigurale  volontere (učenice i učenike) potrebne za provođenje akcije.
U akciji „Vaš dar za pravu stvar“ sudjelovalo je  ukupno 30 volontera iz:

  • Gimnazije Antuna Gustava Matoša ( 13 volontera, 53 h volontiranja)
  • Srednje škole Zabok (10 volontera – 20 h volontiranja)
  • Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok (7 volontera – 21 h volontiranja);

koji su zajedno realizirali 94  h volontiranja.

Prikupljene su prehrambene namirnice vrijednosti 925,38 EUR, od kojih će se tijekom lipnja složiti paketi hrane i podijeliti socijalno ugroženim osobama, korisnicima socijalnih programa GDCK Zabok.


Gradsko društvo Crvenog križa Zabok zahvaljuje Partneru – Kaufland Zabok na profesionalnom odnosu, podršci i ljubaznim zaposlenicima, srednjim školama na suradnji, te poziva volontere i koordinatore volontera da s djelatnicima Gradskog društva Crvenog križa Zabok sudjeluju u podjeli paketa hrane socijalno ugroženim pojedincima ili obiteljima s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Zabok tijekom lipnja 2023. godine.