Projekt „INFORMIRANI…PRIPREMLJENI…ZAJEDNO“ uspješno je proveden

Uočivši nedostatak projekata usmjerenih neformalnom odgoju, obrazovanju i osposobljavanju djece i građana u odgovoru na kriznu situaciju,  Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je uz sufinanciranje Općine Bedekovčina  tijekom 6 mjeseci 2023. godine provodilo projekt  „INFORMIRANI…PRIPREMLJENI…ZAJEDNO“, za 125 korisnika s područja Općine Bedekovčina.

Koje su to krizne situacije, što znači biti pripremljen za slučaj krizne situacije, kako izraditi osobni plan za krizne situacije, sve su to bile  teme sa kojima je djecu, učenike i građane kroz 6  edukativnih radionica  upoznala  voditeljica radionica,   Ljubica Gorički, pedagoginja OŠ Stjepana Radića, Brestovec Orehovički.

Korisnici projekta upoznati su sa sadržajem ruksaka Hrvatskog Crvenog križa SET2GO, dobili su niz savjeta o postupanju u kriznim situacijama, te su izradili svoje osobne planove za slučaj krizne situacije.

Projektom je GDCK Zabok obuhvatilo  korisnike s područja Općine Bedekovčina; učenike OŠ Stjepana Radića, OŠ Bedekovčina, PŠ Orehovica, PŠ Poznanovec,  djecu iz Dječjeg            vrtića Bedekovčina, te građane i predstavnike  lokalne zajednice.

Upoznavanjem sa mogućim kriznim situacijama i osvještavanjem vlastitog odgovora na kriznu situaciju, Gradsko društvo Crvenog križa Zabok je poboljšalo pripremu djece i ostalih kategorija stanovništva za djelovanje u kriznim situacijama i ojačalo kapacitete  lokalne zajednice u odgovoru na krizne situacije.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 678,91 EUR, a Općina Bedekovčina   je projekt sufinancirala  u iznosu od 200,00 EUR