Zabok – porastao interes Udruga za uključivanje u akcije DDK

IMG_4242

Da je odaziv različitih Udruga na akcije dobrovoljnog darivanja krvi sve veći, pokazuje nam i primjer BMW kluba Zagorje. Prilikom svibanjske akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Svetom križu Začretju, dvadesetak članova BMW kluba Zagorje organizirano je pristupilo akciji, pokazavši visoki nivo socijalne osviještenosti svojih članova.

Ideja o nastanku udruge „BMW klub Zagorje“ nastala je okupljanjem nekolicine entuzijasta koje je povezivala strast i ljubav prema BMW-vozilima. U manje od 6 mjeseci postojanja, klub je sakupio 40-ak članova.

Prvotna misija kluba bila je sakupiti zaljubljenike u BMW vozila koji bi međusobno izmjenjivali informacije i praktične savjete, bili bi educirani o toj marci vozila i sigurnosti u prometu, a za njih bi bili osigurani i ostali oblici podrške.

Da članovi BMW kluba Zagorje nisu samo „BMW vozači“ pokazuje nam i njihova hvale vrijedna inicijativa organiziranog pristupanja akciji dobrovoljnog darivanja krvi kojom su slikovito pokazali i dokazali da se silovita snaga, brzina i moć BMW vozila i njihovih vozača s lakoćom, uz dobru volju, može usmjeriti prema akciji u kojoj, darujući dio sebe, poklanjamo nekome život.

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok poziva i ostale Udruge da se uključe u veliku obitelj dobrovoljnih darivatelja krvi, te da se odazovu akcijama dobrovoljnog darivanja krvi koje će uslijediti u kolovozu 2016. godine.