Zimska škola Crvenog križa GDCK Zabok

Gradsko društvo Crvenog križa Zabok organiziralo je šestu godinu za redom Zimsku školu Crvenog križa, u četvrtak, 15. ožujka 2012. godine u OŠ K.Š.G. u Zaboku.
Sudjelovali su učenici iz osnovnih i srednjih škola sa područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Zabok: OŠ Stjepana Radića, OŠ Bedekovčina, OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga, OŠ Veliko Trgovišće, Područna škola Dubrovčan, OŠ Sveti Križ Začretje, Gimnazija A.G.M. i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Teme Zimske škole bile su :

  • Pružanje prve pomoći,
  • Pokret Crvenog križa,
  • Humane vrednote,
  • Prevencija trgovanja ljudima i
  • Ljudska i dječja prava.

 

Cilj ovog druženja na kojem se okupilo stotinjak sudionika, bilo je njihovo međusobno druženje i upoznavanje, uz usvajanje novih znanja, koje će sudionicima Zimske škole koristiti na predstojećem Gradskom natjecanju mladeži HCK, 24. ožujka.

To je bila 6. po redu Zimska škola GDCK Zabok. Na Zimskim školama je do sada sudjelovalo više od 550 učenika, voditelja, djelatnika GDCK Zabok i volontera.
Zimska škola Crvenog križa GDCK Zabok rezultat je odlične suradnje Gradskog društva Crvenog križa Zabok i svih škola sa područja djelovanja
GDCK Zabok, kroz koju je prepoznata mogućnost međusobnog druženja i upoznavanja učenika, uz usvajanje novih znanja.
Zimska škola Crvenog križa Gradskog društva Crvenog križa Zabok je prepoznata i pozitivno ocijenjena od strane Hrvatskog Crvenog križa i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Ugodno druženje sudionika Zimske škole potrajalo je do večernjih sati, uz obećanje da će se tradicija nastaviti i iduće zime.